tisdag 4 februari 2014

Kyckling med ris och curry sås

Du behöver:

* Kyckling
* Ris
* Rapsolja
* Grädde
* Thai Sweet Chilli
* Sesamfrön
* Curry
* Ingefära
* Vitlök
* Brun Farinsocker
* Soja
* Smör
* Kokosflingor
* Kyckling Buljong/Tärning
* Maizena

Börja med marinera kycklingen i 2 msk rapsolja, 2 msk soja, 3 msk thai sweet chilli, 1 msk färsk ingefära, 2 vitlöksklyftor och 1 matsked brun farinsocker i 6 timmar eller längre.

Kör kycklingen på 160 grader i ugnen tillsammans med all marinad och var 10 minut kan du ta ut den och ösa marinaden över kycklingen för mer smak, passa också på att strö över lite sesam frön

Koka ris enligt förpackning. Torr rosta Kokosflingor i en panna och lägg sedan åt sidan i en skål.
Blanda ihop riset och kokos när det är klart.

Ta fram en sauteuse fräs curry i lite olja eller smör sedan häll på grädde i med lite thai sweet chilli, kyckling buljong efter smak och lite brun farin socker, Red såsen med maizena och montera med en klick smör på slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar