onsdag 5 februari 2014

Pull apart bröd med brie ost och vitlök




Du behöver:

* Surdegs bröd, 1 stort runt
* Brieost
* Vitlök, 1 klase
* Smör
* Citron
* Salt Flingor
* Färsk Persilja

Värm ugnen till 200 grader, skär bort en halv centimeter av toppen av vitlöks klasen så att man ser vitlöken titta fram. lägg vitlöken på folie och lägg en msk smör på den och en skvätt citron. Strö flingsaltet över och vrid ihop aluminium folien så att det blir ett litet paket.

Kör i 45 minuter i ugnen eller tills vitlöken är mjuk och gyllenbruna. (ugnsrostade) Ta sedan ut och låt dem svalna, sedan kan du ta ut vitlöken ur skalen med en gaffel. Sänk ugnen till 175 grader.

Ta brödet och skiva det kors och tvärs så det blir rutit mönster, Skär ner till en halv centimeter från botten.
Placera brödet på aluminium folie.

Smällt sedan ungefär en halv deciliter smör och lägg ner vitlöken där i. Häll över brödet menas du separerar rutorna och ser till att det kommer hela vägen ner och över hela brödet.

Tryck ner tärnade brieost bitar mellan rutorna men se till att du skärt bort yttersta vita lagret på brieosten. Slå ihop aluminium folien över brödet och kör i ugnen 15 minuter, Veckla sedan ut folien  och kör 10 minuter till.

Slå på övre grillfunktionen och kör 2 minuter till så att osten bubblar då är det klart. Ta ut det och strö hackad färsk persilja över.

Tips:

Man kan t.e.x ha: bacon och två sorters ost kan man ha tillsammans med lite purjelök. Eller Soltorkade tomater, mozzarella och skinka e.t.c. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar